Υπάρχει Τούρκικη παρέμβαση για τη νύχτα κόλασης στη Μόρια;

Υπάρχει τελικά Τούρκικη παρέμβαση για τη νύχτα κόλασης στη Μόρια;

Εξετάζουμε και το σενάριο της προβοκάτσιας, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο Mega για τη νύχτα_κόλασης στη Μόρια. «Θα το εξετάσουμε και θα το αξιολογήσουμε», είπε συγκεκριμένα.

Όπως είπε το νησί θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, θα ανακοινωθεί ότι, δεν θα μπορεί να φύγει από το νησί κανείς που ήταν μέσα στο ΚΥΤ.

Ο Στέλιος Πέτσας υποστήριξε πως η πυρκαγιά στη Μόρια δεν ήταν τυχαία και πως υπήρξε ένα πολύ εκτεταμένο μέτωπο αντίδρασης από τους πρόσφυγες και μετανάστες όταν τους ζητήθηκε να μπουν σε καραντίνα. «Θα εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα. Και τον τρόπο και τις αιτίες» πρόσθεσε ο Στέλιος Πέτσας.

Απαντώντας σε ερώτηση αν η κυβέρνηση μελετά αν υπάρχει τουρκική παρέμβαση στα επεισόδια, υποστήριξε πως μετά τη μελέτη των δεδομένων θα υπάρξει συμπέρασμα για ποιος ευθύνεται, χωρίς όμως να αποκλείει τέτοιο ενδεχόμενο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ανάρτηση από το δημοσιογράφο Βάιο Σύρρο στο lesvosnews.net:

“Με εξαιρετικό ενδιαφέρον παρακολουθούν οι Τούρκοι τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στη Μυτιλήνη. Ένα μη επανδρωμένο (UAV) αεροσκάφος τους, έχει λοκάρει την περιοχή της έντασης.”

Υπάρχει Τούρκικη παρέμβαση για τη νύχτα κόλασης στη Μόρια; Υπάρχει Τούρκικη παρέμβαση για τη νύχτα κόλασης στη Μόρια;

Close