ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, από το απόγευμα της Πέμπτης θα επικρατήσει σφοδρή κακοκαιρία στην κεντρική και νότια Ελλάδα, που θα ξεκινήσει από τα νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους.

Κακός θα είναι ο καιρός σε πολλές περιοχές και τις ημέρες που θα ακολουθήσουν. Αναλυτικά έντονα φαινόμενα προβλέπονται:

-Την Πέμπτη (17-09-2020) από το απόγευμα, στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο κυρίως στα δυτικά τμήματα της.

-Την Παρασκευή (18-09-2020) στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια. Από το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ενώ το βράδυ θα επηρεαστούν οι δυτικές Κυκλάδες. Στην Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά.

-Το Σάββατο (19-09-2020) τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την ανατολική Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και πιθανόν την Κρήτη.

Από το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Θυελλώδεις άνεμοι Η ΕΜΥ εξέδωσε δεύτερο δελτίο, προβλέποντας θυελλώδεις ανέμους, από το βαρομετρικό χαμηλό που συνοδεύεται από μέτωπο κακοκαιρίας και βαθαίνει κινούμενο βόρειο-βορειοανατολικά .

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος  προειδοποιεί

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος  προειδοποιεί  προειδοποιεί πως και η Αθήνα θα βρεθεί στο επίκεντρο των καταιγίδων από το ξημέρωμα της Παρασκευής μέχρι κατά διαστήματα και τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου.

Χαρακτηριστικά, επισημαίνει:

«Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή διότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο και για τοπικές χαλαζοπτώσεις. Πέρα από την Αττική, θα επηρεαστούν με πολύ δυνατά φαινόμενα το Ιόνιο, η Πελοπόννησος, η υπόλοιπη Στερεά, η Εύβοια, οι Κυκλάδες και προς το τελείωμα της Κακοκαιρίας (την Κυριακή) η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Προσοχή στους σφοδρούς ανέμους που θα προκαλέσουν προβλήματα στο Ιόνιο και τα δυτικά παράκτια ηπειρωτικά τμήματα.Χοντρικά αυτές είναι οι περιοχές (εικόνα) που θα επηρεαστούν από την τριήμερη κακοκαιρία (από την Πέμπτη απόγευμα στο Ιόνιο έως και την Κυριακή στο ΝΑ Αιγαίο) που βρίσκεται προ των πυλών.

Στη φωτογραφία που ακολουθεί καταγράφονται οι περιοχές που θα σημειωθούν βροχοπτώσεις

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Close