Φλέματα: Φυσικά σπιτικά γιατροσόφια για να τα εξαφανίσετε

Φλέματα: Φυσικά σπιτικά γιατροσόφια για να τα εξαφανίσετε. Αν έχετε φλέματα δείτε τα παρακάτω σπιτικά γιατροσόφια που θα σας ανακουφίσουν.

Όταν συσσωρεύεται φλέγμα χαρακτηρίζεται από δυσκολία στην αναπνοή, ρινική καταρροή, βήχα, και από μια συνεχόμενη ανάγκη να καθαρίσετε το λαιμό σας. Κανονικά θα πρέπει να είστε σε θέση να βήξετε το φλέγμα, αλλά μερικές φορές χρειάζεται κάτι παραπάνω! Πριν πάρετε φαρμακευτικό αποσυμφορητικό (το οποίο μπορεί μερικές φορές να πυκνώσει το φλέγμα, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο δύσκολο να το απομακρύνετε), δοκιμάστε αυτές τις θεραπείες για τη μείωση του φλέγματος:

1. Λεμόνι

Έχουν αντιβακτηριακές ιδιότητες, η βιταμίνη C ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, και το οξικό οξύ είναι τόσο ισχυρό που μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως ένα εξαιρετικό προϊόν ακόμα και για τον καθαρισμό του σπιτιού. Ο πιο ευχάριστος τρόπος για να καταναλώσετε λεμόνι είναι να προσθέσετε δύο κουταλάκια του γλυκού φρεσκοστυμμένο χυμό σε ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό και να το γλυκάνετε με λίγο μέλι (το οποίο είναι επίσης καλό για τη μείωση του φλέγματος).

Δείτε ακόμη Η Δίαιτα με λεμόνι – Πώς Να Χάσετε 4.5 Κιλά Σε 7 Μέρες!

2. Μέλι

Το μέλι μαλακώνει και καταπραΰνει το λαιμό σας. Περιέχει δεξτρομεθορφάνη που βρίσκεται συνήθως στα αντιβηχικά φάρμακα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι που μπορείτε να κατανάλωσετετο μέλι – δοκιμάστε μια κουταλιά της σούπας με μια πρέζα μαύρο πιπέρι, το οποίο θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της λοίμωξης. Μπορείτε να προσθέσετε μέλι σε ζεστό νερό (με ή χωρίς λεμόνι), και μπορείτε να πιείτε πολλά φλιτζάνια την ημέρα. Αν δεν είστε διαβητικός μερικές κουταλιές μέλι την ημέρα δεν θα σας βλάψουν.

3. Ατμός

Αυτός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να καταπραϋνετε το φλέγμα στο στήθος και το λαιμό. Ο καυτός ατμός υγροποιεί το φλέγμα, επιτρέποντάς σας να το φτύσετε. Δοκιμάστε να κάνετε ένα ζεστό ντους, διατηρώντας τον εξαερισμό εκτός λειτουργίας και τις πόρτες κλειστές για να διατηρηθεί όλος ο ατμός. Εναλλακτικά, μπορείτε να γεμίσετε ένα μπολ ή μια λεκάνη με καυτό νερό. Γύρετε πάνω από το μπολ με το κεφάλι σας καλυμμένο με μια πετσέτα και εισπνεύστε τον ατμό για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται για να χαλαρώσει το φλέγμα. Να είστε πολύ προσεκτικοί με αυτή τη μέθοδο, ο ατμός μπορεί να προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα.

4. Χτυπήματα στο στήθος

Το WebMD περιγράφει μια τεχνική με την οποία μπορείτε να δημιουργήσετε δονήσεις στο στήθος, κάνοντας μασάζ με ελαφριά χτυπήματα. Αυτές οι δονήσεις βοηθούν να μετακινήσετε το φλέγμα σε μεγαλύτερους αεραγωγούς, έτσι ώστε να μπορείτε το βήξετε και να το αποβάλλετε. Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες σε αυτά τα διάγραμματα.

5. Αλατόνερο

Αυτό είναι μια φανταστική θεραπεία για τρεις λόγους. Το θαλασσινό νερό είναι ένας ισχυρός αντιβακτηριακός παράγοντας, χαλαρώνει το λαιμό σας, και μειώνει τη φλεγμονή. Διαλύστε μια πρέζα αλάτι σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και κάντε γαργάρες. Ξεβγάλτε και επαναλάβετε αρκετές φορές την ημέρα.

6. Ρινική άρδευση

Μιλήσαμε για γαργάρες με θαλασσινό νερό, αλλά μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να ξεπλύνετε τις ρινικές διόδους σας με αλατόνερο. Η ρινική άρδευση είναι η μέθοδος κατά την οποία χύνεται αλατούχο διάλυμα στο ένα ρουθούνι για να χαλαρώσει τη βλέννα που έχει συσσωρευτεί εκεί, και στη συνέχεια αποστραγγίζεται από το άλλο ρουθούνι. Πρέπει να χρησιμοποιηθεί απεσταγμένο ή βρασμένο νερό όταν φτιάχνετε το δικό σας αλατούχο διάλυμα.

7. Κουρκούμη

Οι αντισηπτικές ιδιότητες της κουρκούμης σκοτώνουν τα βακτήρια που προκαλούν υπερβολική βλέννα, και ενισχύει φυσικά το ανοσοποιητικό σύστημα. Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη σε ένα ποτήρι ζεστό νερό, και κάντε γαργάρες. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε σε ένα ποτήρι ζεστό γάλα για ένα χαλαρωτικό και πικάντικο ρόφημα, αλλά πολλοί θεωρούν ότι το γάλα ενισχύει την παραγωγή φλέγματος.

8. Ζεστή κομπρέσα

Δοκιμάστε να μουλιάσετε μια πετσέτα σε ζεστό νερό και απλώστε την πάνω στο στήθος ή το λαιμό. Η ζέστη θα θερμάνει και θα υγροποιήσει τη βλέννα.

9. Αιθέρια Έλαια

Αιθέρια έλαια από ευκάλυπτο, μέντα και δεντρολίβανο έχουν αποσυμφορητικές ιδιότητες που βοηθούν να ανοίξουν οι αεραγωγοί.

10. Ζεστά ροφήματα

Πίνετε ζεστά ροφήματα, όταν έχετε φλέγμα. Σας κρατούν ενυδατωμένους, αλλά είναι επίσης αποτελεσματικά στη χαλάρωση της βλέννας στο το λαιμό και το στήθος. Πιείτε ζεστό νερό με λεμόνι, τσάι από βότανα, ή ακόμα και ένα φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου.

Close