Δασκάλα συγκλονίζει: Πονάμε μέσα στη τάξη από την παγωνιά

Δασκάλα συγκλονίζει: Πονάμε μέσα στη τάξη από την παγωνιά

“Είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες στο σχολείο και για τα παιδιά και για μας γιατί πρέπει να έχουμε ανοιχτά τα παράθυρα και αναγκαζόμαστε να κάνουμε μάθημα με πολύ ζεστά ρούχα. Όλο μου το σώμα πονάει από το να φοράω τόσα ρούχα μέσα στην τάξη. Γιατί όσα ρούχα και να φοράς, με τα ανοιχτά παράθυρα είναι δύσκολα”.

Ρεπορτάζ: Ελίνα Τουκουσμπαλίδου

Αυτή την εικόνα περιέγραψε, μιλώντας στο ThessToday.gr η κα. Χαρά Κουρτίδου, δασκάλα στην τρίτη δημοτικού, στο 5ο και 9ο Δημοτικό σχολείο Αμπελοκηπων, η οποία κάνει λόγο για πολύ δυσχερείς συνθήκες μαθήματος, με τον Λέανδρο να δείχνει τα δόντια του τις προηγούμενες ημέρες και τους μαθητές και τους δασκάλους να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν μέσα στις αντιξοότητες της παγωνιάς και των αυστηρών μέτρων που τηρούνται για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού.

“Τις προηγούμενες ημέρες με την παγωνιά είχαμε κάποιες απουσίες, γιατί οι γονείς φοβόντουσαν να φέρουν τα παιδιά τους“, ανέφερε χαρακτηριστικά η δασκάλα.

Δείτε ακόμη Κατερίνα Τσάβαλου: Έχασα τη δουλειά επειδή είπα “όχι” – Η καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση

Προσθέτοντας: “Τα παιδιά δεν εκφράζουν παράπονο για το κρύο. Δεν το καταλαβαίνουν. Κάποια βγαίνουν και στο διάλειμμα χωρίς μπουφάν. Πρέπει να είμαστε από πίσω και να φωνάζουμε να βάλουν το μπουφάν τους. Δεν το συνειδητοποιούν, αλλά το θέμα είναι ότι είναι παιδιά. Θα κρυώσουν και πρέπει να τα προσέχουμε. Κατά την ώρα του μαθήματος όμως κάποια είναι κοντά στα παράθυρα, επίσης φοράνε γάντια την ώρα που γράφουν, καπέλο, κουκούλα. Είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες”.

Στο συγκεκριμένο σχολείο οι μαθητές δεν φέρνουν κουβέρτες, για τις οποίες τις οποίες η κα. Κουρτίδου είπε: “Αν είχαμε κουβέρτα θα έπρεπε να είναι κάτι πιο σωστό, όπως έχουν στο εξωτερικό, που η κουβέρτα έχει μανίκια και τα παιδιά μπορούν να γράψουν και να κινηθούν χωρίς να πέσει ή να σέρνεται κάτω“.

Η κα. Κουρτίδου μάλιστα τόνισε πως φοβάται καθημερινά μέσα στο σχολείο μήπως κάποιος έχει κορωνοϊό, καθότι η ίδια ανήκει σε ευπαθή ομάδα όμως δεν μπορεί να πάρει άδεια. “Ανήκω σε ευπαθή ομάδα αλλά δεν δικαιούμαι να πάρω άδεια. Έχω 39 χρόνια υπηρεσίας. Φοβάμαι για την υγεία μου, έρχομαι όμως στο σχολείο. Ανά πάσα ώρα και στιγμή υπάρχει φόβος. Γιατί κι εμείς άνθρωποι είμαστε. Έχουμε οικογένειες και μπορεί να πάμε σπίτι και να μεταφέρουμε κάτι”.

Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων λίγο μετά τον εορτασμό των Θεοφανείων, η ίδια δήλωσε πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να περιμένει λίγο και για την ασφάλεια μαθητών και δασκάλων αλλά και για να νιώθουν πιο ασφαλείς μέσα στο σχολικό περιβάλλον, για ψυχολογικούς λόγους. “Έπρεπε να περιμένουν μια εβδομάδα τουλάχιστον. Ακούγαμε συνέχεια στις ειδήσεις ότι δεν είδαμε ακόμη το αποτέλεσμα των Θεοφανείων όμως μας άνοιξαν”.

πηγη thesstoday.gr

Close