Δίαιτα κοιλιάς για άμεσο χάσιμο λίπους

Δίαιτα κοιλιάς για άμεσο χάσιμο λίπους από την περιοχή της κοιλιάς .

Διατροφικό μενού του Κλινικού Διαιτολόγου – Διατροφολόγου Θαλή Παναγιώτου, ο οποίος προτείνει σε όλες εμάς μια δίαιτα με συνδυασμούς τροφών που ευνοούν τη διάσπαση του λίπους από τη περιοχή της κοιλιας.

Η επίπεδη κοιλιά αποτελεί στόχο και επιθυμία κάθε γυναίκας. Έχε στο μυαλό σου ότι η σωστή διατροφή και η γυμναστική είναι το άλφα και το ωμέγα σε αυτόν τον “αγώνα” και κύριο όπλο σου η επιμονή και υπομονή σου. Ωστόσο, επειδή τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο σε αυτήν τη ζωή, ξεκινάμε από σήμερα κιόλας την προσπάθειά μας και αφήνουμε στο παρελθόν το περιττό λίπος και τα ενοχλητικά “σωσιβιάκια”. Σου προτείνω λοιπόν να ξεκινήσουμε μαζί το διατροφικό μενού η αλλιώς δίαιτα κοιλιάς  που θα βρεις παρακάτω και να είσαι σίγουρη πως θα φτάσεις το στόχο σου σε χρόνο “ντε-τε”…

Τα 7 Βασικά Βήματα Για Μια Επιτυχημένη Δίαιτα Για Κοιλιά
#1 – ΦΑΤΕ ΑΛΗΘΙΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

Όταν τρώμε αληθινά τρόφιμα, τα οποία περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, είμαστε πιο ικανοποιημένοι, τρώμε λιγότερο και έχουμε βάλει τη βάση για μια επιτυχημένη δίαιτα για κοιλιά.

Η πρόσληψη επαρκών ποσοτήτων βιταμινών και ανόργανων στοιχείων σας βοηθά να κάψετε θερμίδες πιο αποτελεσματικά, βοηθά στη ρύθμιση της όρεξης, μειώνει τη φλεγμονή, ενισχύει την αποτοξίνωση, βοηθά την πέψη, ρυθμίζει τις ορμόνες του στρες, και βοηθά τα κύτταρα σας να γίνουν πιο ευαίσθητα στην ινσουλίνη.

Παράλληλα με πολλά πράσινα λαχανικά, να συμπεριλαμβάνετε πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα, καθώς μελέτες δείχνουν ότι σας κρατάει πλήρεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και έτσι χάνετε περισσότερο βάρος.

Δείτε Η Δίαιτα με λεμόνι – Πώς Να Χάσετε 4.5 Κιλά Σε 7 Μέρες!

#2 – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΡΕΣ

Το χρόνιο στρες προκαλεί την συρρίκνωση του εγκεφάλου σας και την αύξηση της κοιλιάς σας.

Χρονίως αυξημένα επίπεδα της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης, προκαλούν αύξηση του σακχάρου στο αίμα και της χοληστερόλης, της κατάθλιψης, της άνοιας, και προωθούν τη συσσώρευση του λίπους στην κοιλιά, που τόσο συχνά συναντάμε σε ασθενείς με αντίσταση στην ινσουλίνη ή διαβήτη.

Αυξάνεται η επιθυμία σας για ζάχαρη και υδατάνθρακες και αναζητάτε το φαγητό ως παρηγοριά.

#3 – ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ

Συχνά λαχταράμε τα τρόφιμα στα οποία είμαστε αλλεργικοί. Το να σταματήσουμε να τα καταναλώνουμε δεν είναι εύκολο , αλλά μετά από δύο με τρεις ημέρες χωρίς αυτά, θα έχετε ανανεωμένη ενέργεια, ανακούφιση από την λαχτάρα για αυτά, αλλά και από τα συμπτώματα τους και θα αρχίσετε να χάνετε το λίπος της κοιλιάς.

Η γλουτένη και τα γαλακτοκομικά είναι δύο μεγάλα ζητήματα της διατροφής, ενώ και πολλά άλλα συστατικά και τρόφιμα μπορούν να δημιουργήσουν εμπόδια που κάνουν την δίαιτα για κοιλιά μια πραγματικά πολύ δύσκολη υπόθεση.

#4 – ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ 7-8 ΩΡΕΣ

Η στέρηση ύπνου επιδρά την επιθυμία για ζάχαρη και υδατάνθρακες επηρεάζοντας τις ορμόνες της όρεξης σας. Κάτι τέτοιο, θα κάνει την στοχευμένη σας δίαιτα για κοιλιά (αλλά και οποιαδήποτε δίαιτα γενικότερα) να είναι όπως πάντα, μια δύσκολη υπόθεση.

Μια μελέτη διαπίστωσε πως ο άστατος ύπνος έστω και κατά το ήμισυ του συνολικού ύπνου μιας νύχτας μπορεί να συμβάλει στην αντίσταση στην ινσουλίνη. Ο κακός ύπνος επίσης επηρεάζει αρνητικά τις ορμόνες που ρυθμίζουν το λίπος, όπως η λεπτίνη και η γκρελίνη.

#5 – ΔΩΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ

Πάρτε μια υψηλής ποιότητας πολυβιταμίνη που περιέχει θρεπτικές ουσίες που εξισορροπούν τα επίπεδα σακχάρων στο αίμα.

Βελτιστοποιήστε τα ωμέγα-3 λιπαρά. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι σημαντικά για τον έλεγχο της λειτουργίας της ινσουλίνης.

Βελτιστοποιήστε τα επίπεδα της βιταμίνης D. Χαμηλά επίπεδα αυτής της κρίσιμης βιταμίνης παρεμποδίζουν τον έλεγχο της όρεξης.

 

#6 – ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ

Ένα ωραίο ποτήρι κόκκινο κρασί με το γεύμα, μια κρύα μπύρα τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού ή ένα σφηνάκι τεκίλα σε ένα πάρτι, είναι μερικές από τις γλυκές απολαύσεις της ζωής.

Ως μια καθημερινή συνήθεια όμως, το αλκοόλ μπορεί να κάνει περισσότερο κακό από ό,τι έχετε συνειδητοποιήσει, ειδικά αν βρίσκεστε σε μάχη με το αδυνάτισμα.

Σκεφτείτε το εξής: Αν πίνετε δύο ποτήρια κρασί την ημέρα, θα καταναλώσετε περίπου 72.000 επιπλέον θερμίδες το χρόνο, κάτι που θα μπορούσε να σημαίνει επιπλέον 10 κιλά το χρόνο. Και αυτές οι υγρές θερμίδες πάνε κατευθείαν στην κοιλιά σας.

Σταματήστε για έξι εβδομάδες. Δείτε πώς αισθάνεστε. Στη συνέχεια, αν θέλετε, μπορείτε να απολαύσετε από ένα εώς τρία ποτήρια κρασί ή αλκοόλ την εβδομάδα. (Ένα ποτήρι κρασιού είναι 150 ml, 45 ml αλκοολούχων ποτών, ή 350 ml μπύρα.)

#7 – ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΓΥΜΝΑΖΕΣΤΕ ΤΑΚΤΙΚΑ

Εκτός από την αλλαγή της διατροφής σας, η άσκηση είναι πιθανώς το καλύτερο φάρμακο για το “diabesity”. Μην ψάχνετε μόνο την “ιδανική δίαιτα για κοιλιά”! Βάλτε και λίγο άσκσηση στο πρόγραμμα για να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Περπατήστε τουλάχιστον 30 λεπτά κάθε μέρα.

Για κάποιους, 30-60 λεπτά έντονης αερόβιας άσκησης τέσσερις έως έξι φορές την εβδομάδα μπορεί να είναι απαραίτητη. Μελέτες δείχνουν πως η κυκλική προπόνηση με αντιστάσεις και οι ασκήσεις εναλλασσόμενης έντασης μπορούν να βελτιώσουν την απώλεια λίπους.

Δεν είναι δύσκολο να χάσετε λίπος στην κοιλιά

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ για δίαιτα κοιλιάς :

Να πίνεις τουλάχιστον 10-12 ποτήρια νερό ημερησίως.
Να αποφεύγεις να πίνεις μεγάλες ποσότητες νερού αμέσως μετά το φαγητό.
Να μασάς αργά την τροφή και να ξεκινάς πάντα από τη σαλάτα.
Να αποφεύγεις το πολύ αλάτι.
Να προσέχεις τις ποσότητες των γευμάτων σου.

* Να θυμάσαι ότι το διαιτολόγιο αυτό δεν αποτελεί ένα εξατομικευμένο διαιτολογικό πλάνο αλλά ένα απλό προφίλ διατροφής. Εάν θέλεις μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό διατροφολόγο για να σου δώσει τις σωστές κατευθυντήριες οδηγίες.

Δίαιτα κοιλιάς για άμεσο χάσιμο λίπους

πηγες tlife arxizodiaita.gr

Close