Εγκλήματα: Οι λόγοι που αγαπήσαμε αυτή την κορυφαία ελληνική σειρά & οι καλύτερες ατάκες!

Τα Εγκλήματα, Οι Στάβλοι της Εριέττας Ζαίμη, οι Δύο Ξένοι, το Κωνσταντίνου & Ελένης , είναι μόνο μερικές από τις αγαπημένες μας ελληνικές σειρές που δεν χορταίνουμε να τις απολαμβάνουμε. Τι είναι αυτό όμως, που έκανε τα Εγκλήματα να έχουν τόσο μεγάλη ακροαματικότητα τότε και να αγαπιούνται τόσο πολύ, τώρα; Διαβάστε παρακάτω:

Εγκλήματα: Οι λόγοι που αγαπήσαμε την τηλεοπτική  σειρά.

Υπάρχουν μερικές ελληνικές σειρές που παρόλο που περάσαν πολλά χρόνια από την πρεμιέρα τους, ακόμη και σήμερα, τις παρακολουθούμε φανατικά και τις νοσταλγούμε. Οι ατάκες αυτών των σειρών συζητιούνται ακόμη στις παρέες, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και παιδιά που όταν προβλήθηκαν για πρώτη φορά στις οθόνες μας, δεν ήταν αρκετά μεγάλα για να τις απολαύσουν, σήμερα τις αγαπούν!

Οι Στάβλοι της Εριέττας Ζαίμη, οι Δύο Ξένοι, το Κωνσταντίνου & Ελένης και φυσικά…τα Εγκλήματα, είναι μόνο μερικές από τις αγαπημένες μας ελληνικές σειρές που δεν χορταίνουμε να τις απολαμβάνουμε. Τι είναι αυτό όμως, που έκανε τα Εγκλήματα να έχουν τόσο μεγάλη ακροαματικότητα τότε και να αγαπιούνται τόσο πολύ, τώρα; Διαβάστε παρακάτω:

Λίγα λόγια.

Η σειρά Εγκλήματα προβλήθηκε για πρώτη φορά στις τηλεοπτικές μας οθόνες το μακρινό 1998 και διήρκεσε μέχρι και το 2000. Το σενάριο το υπέγραφε ο Λευτέρης Παπαπέτρου . Για τα τότε δεδομένα, κάτι τέτοιο πολύ νόμιζαν πως  δεν θα είχε ιδιαίτερη πέραση στην Ελλάδα. Γιατί  η σειρά άνηκε στην κατηγορία της μαύρης κωμωδίας.

 

Η σειρά επικεντρώνεται κυρίως σε δυο ζευγάρια. Μιλάει για την  Φλώρα (Υρώ Μανέ)  τον Αχιλλέας (Χρήστος Χατζηπαναγιώτης), την Σωσώ (Καίτη Κωνσταντίνου) και τον Αλέκο (Κώστας Κόκλας) . Ο Αλέκος και η Φλώρα έζησαν έναν μεγάλο νεανικό ερwτα που όμως οι συνθήκες τους ανάγκασαν να χωρίσουν. Παρόλα αυτά δεν ξεπέρασαν ποτέ ο ένας τον άλλον, ακόμη κι αν οι δυο τους έφτιαξαν ξεχωριστές οικογένειες.

Ποιο είναι το σενάριο;

Η Φλώρα επέλεξε να παντρευτεί τον Αχιλλέα, όπου ήταν ένας άνθρωπος καλοκάγαθος και αφελής. Αγαπούσε πολύ την γυναίκα του, αλλά πολλές φορές δεν μπορούσε να δει τις πραγματικές της ανάγκες. Είχε ψυχή μωρoυ παιδιού και αυτό φαινόταν ότι δεν άρεσε στην Φλώρα, που πολλές φορές ένιωθε ότι έλειπε από το πλάι της ένας…άντρας.

Ο Αχιλλέας από την άλλη, αποφάσισε να παντρευτεί την Σωσώ. Μια γυναίκα η οποία άνηκε σε σχετικά πλούσια οικογένεια και αποφάσισε να παντρευτεί το λαϊκό παιδί. Με την οικονομική βοήθεια της οικογένειας της, ο Αχιλλέας κατάφερε να ανοίξει κρεοπωλείο Φαίνεται πως γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, η Σωσώ τον αντιμετώπιζε υποτιμητικά. Η Σωσώ ήταν μια γυναίκα με έπαρση που θεωρούσε ότι όλοι έπρεπε να την υπηρετούν κι όταν αυτό δεν συνέβαινε είχε μέχρι και…δολοφoνικές τάσεις!

Φλώρα και Αχιλλέας

Η Φλώρα και ο Αχιλλέας, ζούσαν σε κατεστραμμένους γάμους έχοντας στο πλάι τους ανθρώπους που δεν τους ταίριαζαν. Όταν βρέθηκαν λοιπόν τυχαία μετά από μερικά χρόνια, δεν μπορούσε να μην αναπτυχθεί μεταξύ τους ερwτικη σχέση. Κι εκεί ξεκινούν όλα. Οι οικογένειες των δυο ζευγαριών, μπλέκονται στο παζλ και οι ατάκες μαύρου χιούμορ δίνουν και παίρνουν!

Οι ατάκες της Σωσώς λέγονται μέχρι και σήμερα!

Η Σωσώ ήταν φαινομενικά ο κακός χαρακτήρας της σειράς, φαίνεται  ομώς πως ο σεναριογράφος Λευτέρης Παπαπέτρου είχε…κεντήσει πάνω στον χαρακτήρα της. Ατάκες “δολοφoνικα” αστείες που μέχρι και σήμερα λέγονται και προκαλούν γέλια μέχρι δακρύων! Η Σωσώ μέσα από την μοχθηρία της κατάφερε να κάνει ολόκληρο το πανελλήνιο να γελάσει με την ψυχή του.

Η σειρά ήταν πολύ προχωρημένη για την εποχή της!

Η σειρά προβλήθηκε στις οθόνες μας το 1998. Παρόλα αυτά, δεν δίστασε να σπάσει τα στερεότυπα και να μιλήσει ανοιχτά για την πoρνεία. Προέβαλλε έναν πολύ συμπαθητικό χαρακτήρα – αυτόν της Κορίνας – η οποία όχι μόνο δούλευε ως πoρνη όμως φαινόταν να λατρεύει την δουλειά της και να είναι περήφανη γι’ αυτήν. Επίσης, σε μια εποχή οπού οτιδήποτε διαφορετικό ήταν κατακριτέο, η σειρά δεν δίστασε να παρουσιάσει transexual, όπου ήταν και αυτοί πολύ συμπαθητικοί και όχι οι καρικατούρες. Οπώς είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε μέχρι τότε στις τηλεοπτικές μας οθόνες.

Μιχαλάκης και ηθικά διδάγματα

Η σειρά έδωσε βάση ακόμη και στην ομοφυλοφιλία με έναν φυσικό τρόπο σε μια εποχή όπου θεωρούσαμε ότι οι ομοφυλόφιλοι, ήταν οι υπερβολικά θηλυπρεπείς που δεν σέβονταν τον εαυτό τους. Ο Μιχαλάκης ήταν ένας από τους πιο συμπαθητικούς και αγαθούς χαρακτήρες της σειράς. Ητάν bisexual και η σειρά για αρκετά επεισόδια, πραγματεύονταν την ντροπή που ένιωθε και τον φόβο να το εκμυστηρευτεί στους δικούς του ανθρώπους. Ούτε για μια στιγμή όμως, δεν φάνηκε ότι ο Μιχαλάκης ήταν άρρωστος, “ανώμαλος” ή οτιδήποτε άλλο είχαμε στο μυαλό μας για τους ομοφυλόφιλους.

Η εξωσυζυγική σχέση του Αλέκου και της Φλώρας από την άλλη, μπορεί να ήταν κατακριτέα όμως ήταν πέρα για πέρα ρεαλιστική. Δυο άνθρωποι, που δεν μπορούσαν να βρουν την κατανόηση που έψαχναν μέσα από τα σπίτια .Δεν είχαν το κουράγιο να λάβουν σοβαρές αποφάσεις για την ζωή τους, έφτασαν στο σημείο να απατήσουν τους συζύγους τους. Η Φλώρα απεικονίζει την μέση γυναίκα, που πνίγεται σε έναν γάμο που δεν την καταλαβαίνει όπως επίσης και ο Αλέκος.

Ο Αχιλλέας από την άλλη, δείχνει τι σημαίνει ανιδιοτέλεια μέσα σε έναν γάμο, αφού στο τέλος αποκαλύπτεται ότι τα γνώριζε όλα εξαρχής. Απλά δεν ήθελε να το αποκαλύψει για να μην στεναχωρήσει και χωρίσει την Φλώρα. Η Σωσώ, είναι μια κατηγορία από μόνη της!

Οι καλύτερες ατάκες!

Εκτός από τα κοινωνικά μηνύματα όμως, η σειρά δεν παύει να ήταν μια βαθιά κωμική σειρά με υπέροχες ατάκες που μέχρι και σήμερα, μας κάνουν να δακρύζουμε από τα γέλια! Δε θα μπορούσαμε λοιπόν να μην αναφερθούμε και σε αυτές. Δείτε παρακάτω τα video με τις καλύτερες ατάκες της σειράς:

 

 

 

 

Cover photo via: Zox.gr

 

Close