Συνταγή για παραδοσιακό εκμέκ κανταΐφι

ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΟ,ΑΦΡΑΤΟ ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΙΦΙ

ΣΥΝΤΑΓΗ:

Βουτυρωνουμε καλα το ταψι φουρνου!Τοποθετουμε 500 γρ κανταιφι το ανοιγουμε παρα πολυ καλα και ριχνουμε πανω του 300 γραμμαρια λιωμενο αγελαδινο βουτυρο το ανακατευουμε να μουσκεψει καλα το ισιωνουμε και το ψηνουμε στους 200 βαθμους μεχρι να κοκκινησει καλα οχι να καει!Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει ολη νυχτα!!

Την επομενη το τοποθετουμε στο ταψι!

ΣΙΡΟΠΙ: Βραζουμε 4 ποτηρια νερου νερο με.4 ποτηρια νερου ζαχαρη 1 λεμονι το χυμο του για 6 λεπτα!Οταν το κατεβαζουμε βαζουμε μεσα 1 κουταλια βουτυρο και το αφηνουμε 15 λεπτα θερμοκρασια δωματιου!Στην συνεχεια σιροπιαζουμε σιγα σιγα με κουταλα!

ΚΡΕΜΑ: Βαζουμε 2 κιλα.γαλα με 10 κουταλιες της σουπας ζαχαρη να ζεσταθει!Παιρνουμε λιγο γαλα σε ενα μπολ και λιωνουμε μεσα 8 κουταλιες της σουπας γεματες κορν φλαουρ με 4 κουταλιες της σουπας γεματες αλευρι!Το ριχνουμε στο ζεστο γαλα ανακατευουμε μολις πηξει κατεβαζουμε και προσθετουμε 2 βανιλιες,100 γραμμαρια βουτυρο σε κομματακια,3 κροκους αυγων και ανακατευουμε,

Αφηνουμε να κρυωσει ανακατευοντας την κατα διαστηματα!Οταν κρυωσει παρα πολυ καλα την αφρατευουμε με το μιξερ και στην συνεχεια τοποθετουμε μεσα 2 κουπες σαντιγυ χτυπημενη και την ανακατευουμε απαλα με μαριζ!Την τοποθετουμε πανω στο κρυο κανταιφι!Τελος χτυπαμε 2 μορφατ μεταλικα κουτια με 4 φλυντζανια.τσαγιου αχνη ζαχαρη,4 κουταλιες της σουπας γαλα.φρεσκο και την τοποθετουμε πανω στην κρεμα!Διακοσμηση φυστικι!

ΤΑΨΙ 30χ28!

Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou‎ – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Συνταγή για παραδοσιακό εκμέκ κανταΐφι

Close