Ξυπνάτε το βράδυ λουσμένοι από ιδρώτα ; Δείτε τι μπορεί να σημαίνει

Αν το βράδυ ξυπνάτε πολύ έντονα ιδρωμένοι και δεν είναι καλοκαίρι, δεν έχετε σε υψηλή θερμοκρασία το καλοριφέρ μία από τις παρακάτω επτά αιτίες μπορεί να εξηγήσει γιατί αντιμετωπίζετε νυχτερινές εφιδρώσεις.

1. Η εμμηνόπαυση
Ουσιαστικά, νυχτερινές εφιδρώσεις σας θα μπορούσαν να είναι βραδυνές εξάψεις. Οι γυναίκες που βρίσκονται σε περιεμμηνοπαυσιακή κατάσταση συχνά βιώνουν εξάψεις, οι οποίες μπορεί να συμβαίνουν στη μέση της νύχτας.

2. Φάρμακα
Ορισμένα φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν έντονη εφίδρωση. Ορισμένα αντικαταθλιπτικά, ψυχιατρικά φάρμακα, ακόμη και η ασπιρίνη μπορεί να προκαλέσει νυχτερινές εφιδρώσεις. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με το φάρμακο που παίρνετε για να δείτε αν  προκαλεί αυτό τα συμπτώματα της νυχτερινής σας εφίδρωσης.

 

3. Ο καρκίνος
Η νυχτερινή εφίδρωση μπορεί να είναι ένα πρώιμο σύμπτωμα καρκίνου,όπως το λέμφωμα. Άλλα συμπτώματα που συνοδεύουν συνήθως τον καρκίνο που προκαλεί νυχτερινές εφιδρώσεις είναι ανεξήγητη απώλεια βάρους και πυρετός.

4. Μόλυνση

Μια λοίμωξη, όπως η φυματίωση, το απόστημα,η  ενδοκαρδίτιδα (φλεγμονή των καρδιακών βαλβίδων) ή οστεομυελίτιδα (φλεγμονή των οστών) μπορεί να προκαλέσει νυχτερινές εφιδρώσεις. Άλλες σοβαρές λοιμώξεις, όπως το AIDS, μπορεί επίσης να προκαλέσουν νυχτερινές εφιδρώσεις.

 

5. Άγχος
Το στρες και το άγχος μπορεί να προκαλέσουν το σώμα σας να ιδρώνει τη νύχτα. Άλλα συμπτώματα του άγχους περιλαμβάνουν νευρικότητα, ένταση και προβλήματα ύπνου.

6. Οι διαταραχές του ύπνου
Η άπνοια ή άλλη διαταραχή του ύπνου μπορεί να προκαλέσει νυχτερινές εφιδρώσεις. Άλλα συμπτώματα που μπορεί να συνοδεύσουν την διαταραχή του ύπνου περιλαμβάνουν το απότομο ξύπνημα, λαχάνιασμα ή πνιγμό, ημερήσια υπνηλία και υψηλή αρτηριακή πίεση.

 

7. Η υπογλυκαιμία
Τα χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορεί να προκαλέσουν εφίδρωση. Τα άτομα με διαβήτη μπορεί να εμφανίσουν νυχτερινές εφιδρώσεις λόγω υπογλυκαιμίας τη νύχτα.

Αν τα συμπτώματα της νυχτερινής εφίδρωσης έχουν κάνει την εμφάνιση τους και σας ταλαιπωρούν,καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ώστε να σας δώσει την κατάλληλη θεραπεία.

Close