Κεφτεδάκια με μακαρονάκι κοφτό στο ταψί. Το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητο
Υλικά
450γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα χωριστά το ένα με το άλλο
1 χουφτίτσα μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
3 κουταλάκια του γλυκού τριμμένη φρυγανιά
πιπέρι
αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
200γρ. κοφτό μακαρονάκι
3 ντομάτες ώριμες μέτριες τριμμένες στον τρίφτη
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο βαθύ πιάτο βάζουμε τον κιμά ,το ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι,τον μαϊντανό,πιπέρι,αλάτι,το κύμινο,την ρίγανη,την φρυγανιά και το ελαιόλαδο.Τα ζυμώνουμε όλα μαζί πολύ καλά και βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για 15 λεπτά.Μόλις τον βγάλουμε από το ψυγείο πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο.Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το άλλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι.Βάζουμε μέσα τα κεφτεδάκια ένα ένα και τα γυρίζουμε από την άλλη μεριά σχεδόν αμέσως, προσέχοντας να μην κολλήσουν.Στη συνέχεια ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και τα αφήνουμε για πέντε λεπτά να ψηθούν.Συνεχίζουμε προσθέτοντας το μακαρονάκι και νερό μέχρι να σκεπαστούν και τα κεφτεδάκια.Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ συχνά για να μην κολλήσει το μακαρονάκι.Ανακατεύουμε με προσοχή για να μην διαλυθούν τα κεφτεδάκια.Εάν θέλετε το φαγητό να είναι λίγο ζουμερό βάζετε λίγο νερό ακόμη.