Έκτακτο: Βγήκε η απόφαση για τα Αναδρομικά  – Τι λέει η απόφαση του ΣτΕ

Αναδρομικά για 11 μήνες  δικαιούνται οι οι συνταξιούχοι με βάση τις αποφάσεις που εξέδωσε η Ολομέλεια του ΣτΕ.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του ανωτάτου δικαστηρίου οι συνταξιούχοι που ήδη έχουν προσφύγει διεκδικώντας αναδρομικά για τις περικοπές που έχουν υποστεί, για το παραπάνω χρονικό διάστημα δικαιώνονται. Δηλαδή για το 11μηνο ( Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016) όσοι έχουν ήδη προσφύγει δικαστικά θα πάρουν αναδρομικά.

Δείτε ακόμη Τζόνι Ντεπ : Η φωτογραφία που τον εξευτέλισε στο δικαστήριο  Δείτε την

Σημειώνεται ότι εκείνοι που δεν έχουν προσφύγει ακόμα, ωστόσο δεν χάνουν το δικαίωμα διεκδίκησης και μπορούν να προσφύγουν στο μέλλον.

Δείτε ακόμη Θεσσαλονίκη: Τον σκότωσε η πρώην νύφη του με τηγάνι – Πώς έφτασαν στα ίχνη της

Σε ό,τι αφορά στις αξιώσεις μετά το 2016, όταν ψηφίστηκε ο νόμος Κατρούγκαλου, το Δικαστήριο έκρινε ότι δεν μπορεί κανείς να διεκδικήσει αναδρομικά.

Όμως για το χρονικό διάστημα από το 2013 ως και τον Ιούνιο του 2015 όταν εκδόθηκε η απόφαση της Ολομελείας του ΣτΕ, που αποφάσισε ότι είναι αντισυνταγματικές οι περικοπές μόνον μετά το 2012, με τις σημερινές αποφάσεις του Δικαστηρίου, επαναλαμβάνει ό,τι είχε ήδη πεί το 2015.

Δηλαδή ότι αναδρομικά μπορούν να πάρουν μόνον οι συνταξιούχοι που είχαν προσφύγει τότε, μέχρι τον Ιούνιο του 2015.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση έχει δυνατότητα να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση και να δώσει αναδρομικά για τους έντεκα μήνες και σε εκείνους που δεν έχουν ήδη προσφύγει στα δικαστήρια.

Close