ΥΛΙΚΑ
5-6 Μελιτζάνες φλασκες
1 κτγ αλάτι
1/2 κτγ πιπέρι
Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο βιολογικό
Φρυγανιά
700 γρ μίξη 3 τυριών (μοτσαρέλα,ρεγκάτο,γκούντα)
200 γρ ζαμπόν
3 μεσαία αυγά
600 μλ κρέμα γάλακτος λάιτ
30χ20 εκ.
Δείτε ακόμη Τα πιο λαχταριστά τυροπιτάκια που έχετε δοκιμάσει! Δείτε την συνταγή
Εκτέλεση
Κόβουμε σε ροδέλες τις μελιτζάνες τις αλατίζουμε τις ραντίζουμε με λίγο λάδι και τις ψήνουμε στο φούρνο πάνω σε αντικολλητικο χαρτί στους 200 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά.
Παίρνουμε ένα πυρέξ ρίχνουμε λίγο λάδι περιχύνουμε με Φρυγανιά, βάζουμε μια στρώση μελιτζάνες από πάνω τα τυριά το ζαμπόν, ξανά άλλη μια στρώση μελιτζάνες τυριά ζαμπόν και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος χτυπημένη με τα αυγά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά
μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουμε να κρυώσει 20 λεπτά και σερβίρουμε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Elena Christ – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”