Φρίκη: 16χρονη φέρεται να βιάστηκε από 30 άνδρες σε ξενοδοχείο

Φρίκη και αηδία προκαλεί η είδηση του ομαδικού βιασμού μιας ανήλικης κοπέλας από το Ισραήλ. Τριάντα άνδρες φέρεται να κακοποίησαν την 16χρονη σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου.

Σάλο έχει προκαλέσει στο Ισραήλ η σοκαριστική υπόθεση του φερόμενου ομαδικού βιασμού μιας 16χρονης από 30 άνδρες σε παραλιακό ξενοδοχείο της πόλης Εϊλάτ, στην Ερυθρά Θάλασσα.

Σύμφωνα με την Guardian, η τοπική αστυνομία έχει εκκινήσει έρευνα και μέχρι στιγμής έχουν γίνει 2 συλλήψεις για την υπόθεση, με τις επόμενες ώρες να είναι καθοριστικές για την ταυτοποίηση περαιτέρω υπόπτων.

Δείτε επίσης Θάνατος13χρονης: Παρακαλούσε τη μητέρα της να την πάει στο γιατρό αλλά εκείνη νόμιζε ότι επιζητούσε την προσοχή

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, επικαλούμενη αναφορές σε ισραηλινά ΜΜΕ, ένας από τους υπόπτους ισχυρίστηκε ότι περίπου 30 άνδρες έκαναν σεξ με την ανήλικη κοπέλα, ωστόσο επέμεινε ότι δεν υπήρξε βιασμός. Παρόλο που οι Αρχές δεν έχουν αποκαλύψει πολλές λεπτομέρειες για την υπόθεση, τοπικά media μεταδίδουν ότι η «επίθεση» έλαβε χώρα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, με κάποιους άνδρες να συμμετέχουν σε αυτόν και άλλους να καταγράφουν τις κτηνώδεις πράξεις με τα κινητά τους.

“Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας”

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε λόγο για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας σχολιάζοντας την υπόθεση και ζήτησε οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών τη χώρας, Ιτζίκ Σμούλι, είπε ότι οι Ισραηλινοί πόλίτες έχουν καθήκον να καταπολεμήσουν τις νοοτροπίες που επιτρέπουν «τόσο σοκαριστικές υποθέσεις» να συμβαίνουν.

Το περιστατικό στο Ελιάτ φέρεται να συνέβη στις 12 Αυγούστου και το θύμα κατέφυγε στην αστυνομία δύο μέρες αργότερα.

Τι αναφέρει η υπεράσπιση

Η Όφρα Σιμπόνι, δικηγόρος ενός εκ των υπόπτων, είπε ότι ο 27χρονος εντολέας της παραδέχεται ότι ήταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου την επίμαχη βραδιά. «Ο νεαρός συνεργάζεται με τους ερευνητές, αρνείται όσα του αποδίδονται και παρουσίασε την δική του εκδοχή των γεγονότων» είπε η Σιμπόνι στην Haaretz.

Εκπρόσωπος των ισραηλικών δικαστηρίων είπε στην Guardian ότι οι ακροάσεις για την υπόθεση θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών και οι λεπτομέρειες της υπόθεσης δεν θα ανακοινώνονται στο κοινό. Ομάδες υπεράσπισης των δικαιωμάτων της γυναίκας στο Ισραήλ προγραμματίζουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε διάφορες πόλεις της χώρας σήμερα το απόγευμα.

Close