Οι 10 απίστευτες χρήσεις των μωρομάντηλων που θα σου "λύσουν" τα χέρια!

Χρήσεις για τα μωρομάντηλα που σίγουρα δεν ξέρατε πως υπάρχουν.

Τα μωρομάντηλα τα χρησιμοποιούμε εδώ και χρόνια έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε την υγιεινή των παιδιών μας. Είναι πολύ χρήσιμα και πρακτικά και μάλιστα, ως επί το πλείστον έχουν αντιαλλεργικές ιδιότητες, αφού έχουν να κάνουν με τα ευαίσθητα σημεία των αγγελουδιών μας. Ο καθένας μας, θα σκεφτόταν ότι εκτός από αυτή την χρήση, τα μωρομάντηλα δεν μπορούν να βοηθήσουν σε κάτι άλλο στην καθημερινή μας ζωή.

Κάθε πράγμα όμως, φαίνεται πως έχει πολλές χρήσεις, απλά εμείς δεν έχουμε την…φαντασία, να τις σκεφτούμε. Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε ένα άρθρο και να μοιραστούμε μαζί σας, τις ιδιότητες που έχουν τα  μωρομάντηλα, όπου θα σας “λύσουν” τα χέρια, στην καθημερινότητα σας. Συμβουλές ομορφιάς, έξυπνα κόλπα μέσα στο σπίτι και άλλες 8 ιδιότητες τους, που δεν θα φανταζόσασταν ότι υπάρχουν. Διαβάστε παρακάτω:

Προσφέρουν ασφάλεια!

Όταν υπάρχουν μικρά παιδιά μέσα στο σπίτι, οι γονείς προσπαθούν να κάνουν τους χώρους όσο το δυνατόν περισσότερο ασφαλείς. Βάζουν προστατευτικά στις πρίζες, προστατευτικά στις γωνίες των επίπλων ενώ πολλοί τοποθετούν πλαστικά συρματοπλέγματα στα μπαλκόνια και στις αυλόπορτες τους. Όμως υπάρχουν μερικές οικογένειες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να βάλουν προστατευτικά πριζών.

Φαίνεται πως η συσκευασία των μωρομάντηλων μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη και αποτελεσματική όσων αφορά αυτή την δουλειά. Μπορείτε να αφαιρέσετε από την συσκευασία των μωρομάντηλων, τα πλαστικά καπάκια που τα σφραγίζει και να τα τοποθετήσετε πάνω από τις πρίζες σας. Ένας ιδιαίτερα οικονομικός τρόπος, να κρατήσετε τα παιδιά σας ασφαλή και την τσέπη σας…γεμάτη!

Οι 10 απίστευτες χρήσεις των μωρομάντηλων που θα σου "λύσουν" τα χέρια!
Photo via: paidiatros.com

Κάνει τα φριζαρισμένα μας μαλλιά, να δείχνουν πιο όμορφα! 

Όταν μια γυναίκα έχει πολύ λεπτή τρίχα, αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα μαλλιά της να φριζάρουν διαρκώς. Πόσες φορές δεν μας έχει συμβεί, να έχουμε καταναλώσει πολλές ώρες, στην προσπάθειά μας να φτιάξουμε την τέλεια αλογοουρά ή να ισιώσουμε άψογα τα μαλλιά μας και μέσα σε λίγες ώρες, εξαιτίας της υγρασίας ή της αυξημένης ζεστής, να βλέπουμε το χτένισμα μας να πηγαίνει…στράφι;

Φαίνεται πως τα μωρομάντηλα μπορούν να γίνουν μια πολύ καλή εναλλακτική λύση, αν και τα αποτελέσματά της είναι προσωρινά. Αν βρίσκεστε λοιπόν για ποτό με τις φίλες σας ή στο πρώτο ραντεβού και διαπιστώσετε, ότι τα μαλλιά σας έχουν φριζάρει, μπορείτε με ένα μωρομάντηλο να τα “σκουπίσετε” . Η υγρασία του μωρομάντηλου θα σταματήσει το φριζάρισμα για λίγες ώρες. Σε μια έκτακτη ανάγκη, αυτό το έξυπνο κόλπο, σου “λύνει” τα χέρια!

 μωρομάντηλα χρήσεις
Photo via: star.gr

Μπορούν να βοηθήσουν στην οργάνωση του σπιτιού! 

Όταν μεγαλώνεις παιδιά, ο χώρος δείχνει πολλές φορές ακατάστατος. Μπορεί να καταναλώνεις ώρες ολόκληρες, έτσι ώστε να το έχεις τακτοποιημένο διαρκώς, όμως τα αντικείμενα των παιδιών, πολλές φορές είναι περισσότερα από τους χώρους αποθήκευσης που διαθέτεις. Οι πλαστικές συσκευασίες των μωρομάντηλων λοιπόν, μπορούν να λειτουργήσουν εύκολα σαν αποθηκευτικοί χώροι, όταν αδειάσουν από το…αρχικό της περιεχόμενο! Πρακτικό, οικονομικό και οικολογικό!

 μωρομάντηλα χρήσεις
Photo via: aspottedpony.com

Βοηθούν στην καθαριότητα του σπιτιού!

Η αλήθεια είναι ότι τα μωρομάντηλα πολλές φορές τα χρησιμοποιούμε και για την προσωπική μας υγιεινή στα χέρια και όχι μόνο! Αυτό που δεν γνωρίζαμε όμως, είναι ότι αν βάλετε ένα μωρομάντηλο στη σκούπα που έχετε για την σκόνη στο πάτωμα, μπορεί να προσφέρει μοναδικά αποτελέσματα, τόσο όσων αφορά την αντιμικροβιακή του δράση, όσο και στην μυρωδιά του χώρου.

Οι 10 απίστευτες χρήσεις των μωρομάντηλων που θα σου "λύσουν" τα χέρια!
Photo via: douleutaras.gr

Φτιάξτε παιχνίδια για τα αγγελούδια σας! 

Γιατί να πετάξετε τις συσκευασίες των μωρομάντηλων όταν αυτές αδειάσουν, ενώ μπορείτε να τις μετατρέψετε σε ένα πολύ ενδιαφέρον, διασκεδαστικό και άκρως παιδαγωγικό παιχνίδι για τα αγγελούδια σας; Θα τους αρέσει πολύ και φυσικά, θα εξοικονομίσει σε εσάς πολλά χρήματα. Ο οικολογικός χαρακτήρας αυτής της απόφασης επίσης, αξίζει να σημειωθεί.

Οι 10 απίστευτες χρήσεις των μωρομάντηλων που θα σου "λύσουν" τα χέρια!
Photo via: Pinterest

 μωρομάντηλα χρήσεις :Καθαρίζουν την λακ από τα έπιπλα!

Η λακ δεν λείπει σχεδόν από κανένα σπίτι, αφού είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, έτσι ώστε να διατηρεί τα γυναικεία και τα αντρικά χτενίσματα σταθερά, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πολλές φορές όμως, έχει τύχει να λερώσουμε με λακ κάποια από τα αγαπημένα μας έπιπλα. Μπορείτε λοιπόν σε αυτή την περίπτωση, να χρησιμοποιήσετε ένα μωρομάντηλο. Αφαιρεί πολύ αποτελεσματικά τον λεκέ!

Οι 10 απίστευτες χρήσεις των μωρομάντηλων που θα σου "λύσουν" τα χέρια!
Photo via: brightside.me

 μωρομάντηλα χρήσεις :Καθαρίζουν τα παπούτσια σας! 

Τα αγαπημένα σας παπούτσια εχασαν την ομορφια τους, διοτι λερωθηκαν καποια στιγμη; Δεν χρειαζεται να ανησυχειτε! Ενα απλο μωρομάντηλο ειναι σε θεση να αφαιρεσει πολυ αποτελεσματικα τον λεκε. Ακολουθηστε αυτο το εξυπνο κολπο και στην επομενη εξοδο σας, ετοιμαστειτε να εντυπωσιασετε φορώντας τα!

μωρομάντηλα χρήσεις
Photo via: brightside.me

Μπορείτε με αυτό να σφραγίσετε τους φακέλους σας! 

Αν και οι σημερινοί φάκελοι, έχουν την απαραίτητη κόλλα στο σημείο που υπό άλλες συνθήκες θα γλείφατε, μπορεί να έχετε σε κάποιο συρτάρι παλιούς φακέλους που κολλούν με την υγρασία. Αν τους χρειαστείτε λοιπόν, αντί για σάλιο μπορεί να χρησιμοποιήσετε ένα μωρομάντηλο!

Οι 10 απίστευτες χρήσεις των μωρομάντηλων που θα σου "λύσουν" τα χέρια!
Photo via: Pinterest
  1.  μωρομάντηλα χρήσεις :Αφαιρουν τον λεκέ του make up από τις μπλούζες! 

Οι γυναίκες λατρεύουμε τα βαφόμαστε. Παρόλα αυτά δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε λερώσει τα αγαπημένα μας ρούχα κατά τη διάρκεια του μακιγιάζ ή στη συνέχεια. Ο λεκές από το make up δεν φεύγει τόσο εύκολα στο πλυντήριο. Ένα μωρομάντηλο όμως μπορεί να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα, αφαιρώντας τον λεκέ αποτελεσματικά. Απλά καθαρίστε το σημείο με το μωρομάντηλο.

Καθαρίστε με ένα μωρομάντηλο το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας!

Τον υπολογιστή είτε αυτός είναι σταθερός είτε laptop τον χρησιμοποιούμε πολύ συχνά μέσα στη μέρα. Αυτό έχεις ως συνέπεια, η επιφάνεια των πλήκτρων να λερώνεται συχνά. Ένα μωρομάντηλο είναι αρκετό, για να γίνει και πάλι όπως πρώτα!

Close