Επίδομα 534 ευρώ: Ξεκινούν  οι πληρωμές- αιτήσεις ειδικών κατηγοριών

Από σήμερα Τετάρτη 10 Ιουνίου έως την Παρασκευή 12 Ιουνίου θα καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού των 534 ευρώ, σε όσους εργαζόμενους ήταν σε αναστολή σύμβασης τον μήνα Μάιο.

Οι πληρωμές αφορούν:

μισθωτούς σε επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές όλο το Μάιο με κρατική εντολή,
μισθωτούς σε επιχειρήσεις που επαναλειτούργησαν το Μάιο
εργαζόμενους επιχειρήσεων που πλήττονται βάσει ΚΑΔ
Σε περίπτωση που οι επιχειρήσεις-εργοδότες που υπάγονται στις παραπάνω κατηγορίες δεν πρόλαβαν ή αμέλησαν να υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις εντός των προκαθορισμένων προθεσμιών για το μήνα Μάιο, μπορούν να τις υποβάλλουν έως σήμερα, προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοί τους την ειδική αποζημίωση για όσες ημέρες ήταν σε αναστολή.

Για όσες επιχειρήσεις παρέμειναν κλειστές, οι εργαζόμενοί τους θα λάβουν όλο το επίδομα. Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που επαναλειτούργησαν εντός του Μαίου αλλά και όσοι τέθηκαν σε παράταση αναστολής από εργοδότες που πλήττονται βάσει ΚΑΔ, θα λάβουν αναλογική αποζημίωση, ύψους 17,8 ευρώ ανά ημέρα παραμονής στο καθεστώς της αναστολής.

Ειδικές κατηγορίες εργαζομένων
Τελευταία προθεσμία μέχρι αύριο Πέμπτη για τους εργαζόμενους των ειδικών κατηγοριών (καλλιτέχνες, αθλητές, οικοδόμοι, ξεναγοί, τουριστικοί συνοδοί, φορτοεκφορτωτές κλπ), προκειμένου να υποβάλλουν την αίτηση τους στην ΕΡΓΑΝΗ για την ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ.

Εως τις 11 Ιουνίου, είναι δυνατή η υποβολή δηλώσεων και από μισθωτούς του τουρισμού με επίδομα ανεργίας που έληξε τον Δεκέμβριο του 2019, προκειμένου να λάβουν το επίδομα.

Η καταβολή της αποζημίωσης των 800 ευρώ για τις συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διασταυρώσεων και ελέγχων με τα Πληροφοριακά Συστήματα του υπουργείου Εργασίας και των φορέων που καταβάλουν αποζημιώσεις.

Με πληροφορίες απο το insider.gr

Close