Κορονοϊός-Σχολείο: Με ειδικές μάσκες θα πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο

Ο πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Λοιμωξιολόγων ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που υπάρξει επιδείνωση του επιδημιολογικού φορτίου στη χώρα το σενάριο της τηλεκπαίδευσης είναι πάντα υπαρκτό.

Ειδική αναφορά στις μάσκες που θα πρέπει να φορούν τα παιδιά από την ημέρα που θα ανοίξουν τα σχολεία, στις 7 Σεπτεμβρίου αλλά και στα πρωτόκολλα υγείας που θα πρέπει να ακολουθούν δάσκαλοι και παιδιά έκανε ο πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Λοιμωξιολόγων και μέλος την επιτροπής Λοιμωξιολόγων για τον κορονοϊό Παναγιώτης Γαργαλιάνος, σύμφωνα με το ethnos.gr.

Ο κ. Γαργαλιάνος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξήγησε ότι η μάσκα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερων προδιαγραφών. Συστήνει, μάλιστα, τη βαμβακερή μάσκα, η οποία θα πρέπει να πλένεται καθημερινά, ενώ τόνισε ότι θα δοθούν ακριβείς οδηγίες με ειδικά σποτάκια και ενημέρωση από τους εκπαιδευτικούς. Παράλληλα συμβούλευσε τους γονείς να προμηθεύονται τις μάσκες από φαρμακεία και όχι από οπουδήποτε, για να είναι σίγουροι για την ποιότητα και την ασφάλειά τους.

Δείτε επίσης Έρχονται βροχές και καταιγίδες: Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσουν

Για τα πρωτόκολλα που θα ακολουθηθούν ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος τόνισε ότι τα παιδιά θα βγαίνουν στο προαύλιο ανά ομάδες, δεν θα βγαίνουν διάλειμμα όλες οι τάξεις του σχολείου στον ίδιο χώρο, ενώ συζητείται και το θέμα αλλαγής ωραρίου. Στόχος είναι να μην κλείσει το σχολείο στην περίπτωση κρούσματος, τόνισε.

Από την άλλη ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που τα δεδομένα αλλάξουν και υπάρξει επιδείνωση του επιδημιολογικού φορτίου στη χώρα το σενάριο της τηλεκπαίδευσης είναι πάντα υπαρκτό. Παράλληλα ανέφερε ότι θα συζητηθεί το θέμα των εξωσχολικών δραστηριοτήτων και τόνισε ότι οι αποφάσεις εξαρτώνται από τα επιδημιολογικα δεδομένα.

Close