Πεντανόστιμα & αφράτα μπισκοτομπαλάκια με τυριά και αλλαντικά

Αν αγαπάς τα τυριά και τα αλλαντικά τότε η σημερινή μας συνταγή θα σου ανοίξει την όρεξη. Τα μπισκοτομπαλάκια που θα δεις παρακάτω είναι πολύ νόστιμα και αφράτα και ταιριάζουν πολύ με τον μεζέ ή και σαν ορεκτικό! Είναι μια πολύ απλή συνταγή που είμαστε σίγουροι ότι θα λατρέψεις.

Υλικά:

  1. Φαρίν απ
  2. 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  3. 1 με 2 χούφτες τριμμένο τυρί
  4. 1 κεσεδάκι σπορέλαιο
  5. 1 αυγό για τη ζύμη
  6. Στη μύτη του κουταλιού αλάτι και ελάχιστη ζάχαρη
  7. 400 με 500 γραμμάρια φέτα σε κομματάκια
  8. 10-15 μικρά λουκανικάκια Φρανκφουρτης, ψιλοκομμένα
  9. 1 αυγό για το άλειμμα

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μπολ το φάριν απ, το γιαούρτι, το σπορέλαιο, το τυρί, το αυγό, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια ζυμώνουμε τα υλικά μας και προσθέτουμε τη φέτα με τα λουκάνικα.

Αφού τα προσθέσουμε, ζυμώνουμε και πάλι ελαφρά τη ζύμη μας. Έπειτα, πλάθουμε μπαλάκια που να θυμίζουν στο μέγεθος τα κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Τα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μανιτάρια ή πιπεριές. Για πιο πικάντικο αποτέλεσμα, διαλέξτε τον παστουρμά.

Close