Η πιο νόστιμοι πατατοκεφτέδες φούρνου με σως γιαουρτιού! - Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Θέλετε να καλέσετε μερικούς φίλους στο σπίτι για να δείτε μια ταινία, να τα πείτε όπως παλιά και να συνοδεύσετε το αλκοόλ ή το αναψυκτικό σας με μερικούς νόστιμους μεζέδες; Παρακάτω, θα δείτε μια πανεύκολη και άκρως απολαυστική συνταγή. Πεντανόστιμοι πατατοκεφτέδες φούρνου που αν δοκιμάσετε να τους φτιάξετε μια φορά, θα θέλετε να τους τρώτε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Δείτε την συνταγή παρακάτω:

Υλικά για τους πατατοκεφτέδες

  1. 500 gr πατάτες βρασμένες
  2. 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  3. 150 gr τυρί gouda τριμμένο
  4. 150 gr τυρί gouda κομμένο σε μπαστουνάκια
  5. Αλάτι
  6. Πιπέρι

Υλικά για την σως γιαουρτιού:

  1. 20 ml ελαιόλαδο
  2. 200 gr γιαούρτι στραγγιστό
  3. 1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο
  4. 1 αγγουράκι τριμμένο
  5. 1/2 κουταλιά του γλυκού ξερό τριμμένο δυόσμο
  6. Γλυκιά πάπρικα
  7. Αλάτι
  8. Πιπέρι

Εκτέλεση για τους πατατοκεφτέδες:

Ξεκινάμε να βράζουμε τις πατάτες μας, αλλά όχι πολύ καλά έτσι ώστε να μπορούν να τριφτούν. Αφού τελειώσουμε με το βράσιμο, παίρνουμε ένα μπολ κι έναν τρίφτη και από την χοντρή πλευρά του τρίφτη, ξεκινάμε να τρίβουμε τις βραστές μας πατάτες.

Στη συνέχεια τρίβουμε και πάλι στη χοντρή πλευρά του τρίφτη το τυρί και το ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Αφού φτιάξαμε το μείγμα, παίρνουμε με ένα μεγάλο κουτάλι λίγο από το μείγμα μας και το απλώνουμε στο χέρι μας, προσθέτοντας το μπαστουνάκι τυριού. Έτσι, φτιάξαμε τον πρώτο μας πατατοκεφτέ.

Έπειτα, σε μια λαμαρίνα βάζουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε πάνω τους πατατοκεφτέδες. Αφού γεμίσουμε την λαμαρίνα μας, αλείφουμε τους πατατοκεφτέδες με λίγο λάδι. Βάζουμε τους πατατοκεφτέδες μας στον φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου στον αέρα για περίπου 30 λεπτά. Για 15 λεπτά αφήνουμε την μια πλευρά να ψηθεί και για άλλα 15 την άλλη.

Εκτέλεση για την σως γιαουρτιού:

Αδειάζουμε το γιαούρτι σε ένα  μπολ. Τρίβουμε στον τρίφτη το αγγουράκι μας και στη συνέχεια το προσθέτουμε στο μπολ με το γιαούρτι, μαζί με την πάπρικα, τον δυόσμο, το αλάτι και το λάδι. Το ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι και στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο, έτσι ώστε να γίνει δροσερό μέχρι να ψηθούν οι πατατοκεφτέδες μας!

Η πιο νόστιμοι πατατοκεφτέδες φούρνου με σως γιαουρτιού! - Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

 

Close