Οι πιο νόστιμοι Πατατοκεφτέδες, πρέπει οπωσδήποτε να τους δοκιμάσετε

Οι πιο νόστιμοι Πατατοκεφτέδες, πρέπει οπωσδήποτε να τους δοκιμάσετε

Υλικά
1½ κιλό πατάτες
1 αυγό
1 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
λίγη φέτα τριμμένη
1 κρεμμύδι πράσινο ψιλοκομμένο
άνηθο, μαϊντανό
1 κ.σ αλεύρι γ.ο.χ
αλάτι, πιπέρι

πατατοκεφτεδες

Για το πανάρισμα
λίγο αλεύρι
λίγη φρυγανιά
1 αυγό χτυπημένο

Δείτε ακόμη Συνταγή για ελληνικό παραδοσιακό στιφάδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε πρώτα τις πατάτες με τη φλούδα τους και τις καθαρίζουμε. Τις περνάμε από το μύλο του πουρέ ή τις λιώνουμε με πιρούνι. Τις αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσουν.
Προσθέτουμε το αυγό, τα τυριά και το άνηθο, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε με το χέρι, πλάθουμε σε μπαλάκια σαν καρύδι ή πλακέ σαν κεφτεδάκια. Βουτάμε τις κροκέτες στο αλεύρι, έπειτα στο αυγό και στη φρυγανιά.
Αφήνουμε σε πιατέλα με λαδόκολλα τις κροκέτες στο ψυγείο για 30΄ να στερεοποιηθεί το πανάρισμα. Ψήνουμε τις πατατοκροκέτες στο φούρνο σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί μέχρι να ροδίσουν.
Διαφορετικά, τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για λίγα λεπτά να ροδίσουν και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.

View this post on Instagram

Οι πιο νόστιμοι Πατατοκεφτέδες, πρέπει οπωσδήποτε να τους δοκιμάσετε❣️ Υλικά 1½ κιλό πατάτες 1 αυγό 1 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη λίγη φέτα τριμμένη 1 κρεμμύδι πράσινο ψιλοκομμένο άνηθο, μαϊντανό 1 κ.σ αλεύρι γ.ο.χ αλάτι, πιπέρι Για το πανάρισμα λίγο αλεύρι λίγη φρυγανιά 1 αυγό χτυπημένο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράζουμε πρώτα τις πατάτες με τη φλούδα τους και τις καθαρίζουμε. Τις περνάμε από το μύλο του πουρέ ή τις λιώνουμε με πιρούνι. Τις αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσουν. Προσθέτουμε το αυγό, τα τυριά και το άνηθο, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε με το χέρι, πλάθουμε σε μπαλάκια σαν καρύδι ή πλακέ σαν κεφτεδάκια. Βουτάμε τις κροκέτες στο αλεύρι, έπειτα στο αυγό και στη φρυγανιά. Αφήνουμε σε πιατέλα με λαδόκολλα τις κροκέτες στο ψυγείο για 30΄ να στερεοποιηθεί το πανάρισμα. Ψήνουμε τις πατατοκροκέτες στο φούρνο σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί μέχρι να ροδίσουν. Διαφορετικά, τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για λίγα λεπτά να ροδίσουν και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.

A post shared by instasuntages (@instasuntages) on

 

Δείτε ακόμη Τα πιο λαχταριστά τυροπιτάκια που έχετε δοκιμάσει! Δείτε την συνταγή

Close