Μαρία Πετεβή: «Η Πηνελόπη είναι πολύ αλλαγμένη στα επόμενα επεισόδια, ακόμα και στο βλέμμα της...»

Ξεκαρδίζεται στα γέλια όταν διαβάζει τα χιουμοριστικά σχόλια για τον ρόλο της, ανατριχιάζει με τα μηνύματα που έλαβε από κακοποιημένες γυναίκες, χαίρεται όταν μιλά για τα βαθύτερα συναισθήματα της Πηνελόπης που υποδύεται στις «Άγριες Μέλισσες». Συναισθήματα αντιφατικά, όπως και η προσωπικότητά της.

Η ταλαντούχα νέα ηθοποιός μιλά για τη ζωή της, τους γονείς της, τα παιδικά χρόνια ως… αγοροκόριτσο, την απιστία και τη συγχώρεση, τα φλερτ, τις σχέσεις, την προσπάθεια που συνεχίζει να κάνει για να διώξει φοβίες και αναστολές, τις στιγμές που ζορίστηκε, ενώ για πρώτη φορά μας αποκαλύπτει το νέο πρόσωπο της Πηνελόπης στα… προσεχώς της αγαπημένης μας σειράς.

Δείτε ακόμη Άγριες Μέλισσες: Η Δρόσω συναντά τον Μελέτη στη Τρούμπα  Ο Δούκας χαροπαλευει

 

Ως Πηνελόπη στις «Άγριες Μέλισσες» πια έχεις απαλλαγεί από το μεγάλο βάρος του Κλεομένη…
Έχουν μείνει όμως κατάλοιπα. Η Πηνελόπη βιάστηκε από τον άντρα της και μια κοπέλα της τότε εποχής δεν ήξερε καν τι σημαίνει βιασμός. Καταλαβαίνει όμως ότι έχει κακοποιηθεί εκτός από σωματικά και συναισθηματικά. Δεν τον ήθελε ως άντρα τον Κλεομένη, αλλά από τη στιγμή που κατάλαβε ότι η μητέρα της το έχει βάλει στο μυαλό της ήξερε πως αυτή είναι η μοίρα της, γι’ αυτό και καταπιέστηκε.

Θα συνεχίσεις να ζεις τον έρωτά σου με τον Μελέτη;
Είναι ένας αντιφατικός έρωτας, από τη μία θέλει να τον ζήσει, από την άλλη δεν μπορεί.

Ίσως και λόγω συγγένειας; Πολλούς παραξένεψε αυτή η τροπή του σεναρίου να συνεχίσουν να είναι μαζί ακόμη και όταν μαθαίνουν ότι είναι πρώτα ξαδέρφια…
Έχω λάβει πάρα πολλά μηνύματα κυρίως από την επαρχία και μου έχουν πει παρόμοιες ιστορίες ακόμη και με γάμους ανάμεσα σε πρώτα ξαδέρφια. Δεν είναι τίποτε τραβηγμένο στο σενάριο. Η πραγματική ζωή είναι πιο απρόβλεπτη από την τηλεόραση και το θέατρο. Έχω λάβει επίσης πολλά μηνύματα για παρόμοιες κακοποιήσεις σε οικογένειες. Ανατρίχιαζα όταν τα διάβαζα. Επίσης, από την αρχή είχα ένα ένστικτο και πριν πάρω τα σενάρια στα χέρια μου είχα ζητήσει από την παραγωγή να φοράω έναν σταυρό. Ήξερα πως κάποια στιγμή ως ρόλος θα κάνω μια μεγάλη επανάσταση, θα κάνω κάτι που θα αντιβαίνει των θρησκευτικών μου πεποιθήσεων. Η Πηνελόπη μέχρι τότε είχε ζήσει σε στενά όρια, αλλά μέσα της υπήρχε… ένα τέρας πάθους και μια σεξουαλικότητα που δεν μπορούσε να εκτονωθεί. Τη στιγμή λοιπόν που κάνει για πρώτη φορά έρωτα με τον Μελέτη, είχα συζητήσει με τη σεναριογράφο μας, τη Μελίνα Τσαμπάνη, να σπάει τον σταυρό της η Πηνελόπη, όπως και έγινε.

Θα αλλάξει στα επόμενα επεισόδια όλη της η ζωή;
Ναι, είναι πολύ αλλαγμένη ακόμη και στο βλέμμα της. Μέχρι τότε ήταν ένα κοριτσάκι που δεν είχε βγει από το σπίτι του, δεν είχε παρέες στο χωριό, της έδιναν από την οικογένειά της μόνο τις πληροφορίες που έπρεπε να πάρει και αυτές με το… σταγονόμετρο, ήταν σαν πορσελάνινη κούκλα. Και ξαφνικά μαθαίνει για τον θάνατο του αδερφού της, τον θάνατο του Γιάννου, κακοποιείται, ερωτεύεται και βλέπει τη Θεοδοσία να ξεψυχάει μπροστά της. Δεν νομίζω ότι θα τη δούμε σε ένα νέο σπιτικό, μαμά πέντε παιδιών και να περνάει καλά! (γέλια) Στα επόμενα επεισόδια, πέντε χρόνια μετά, θα τη δούμε να έχει σκληρύνει. Θα φανεί κακότροπη, αλλά αυτό είναι η άμυνά της για να επιβιώσει. Αρχίζει να έχει λόγο μέσα στο σπίτι, θα είναι δίκαιη, θα ορίζει πια η ίδια τη ζωή της. Και το να έχει λόγο η Πηνελόπη δεν το αντέχουν οι υπόλοιποι. Θα δούμε γενικώς να διαταράσσονται πια όλες οι σχέσεις.

Ολόκληρη η συνέντευξη στο You που κυκλοφορεί…

 

πηγη youweekly.gr

Close