απήγανος_

Απήγανος : Το φυτό που διώχνει τη γρουσουζιά, τη γλωσσοφαγιά και κακό μάτι. Δείτε παρακάτω όλες τις χρήσεις του απήγανου

Ο απήγανος είναι ένα από τα σημαντικότερα βότανα της φαρμακευτικής. Το άρωμά του είναι πολύ έντονο και σε κάποιους μάλιστα άσχημο.

Θεωρείται ότι απωθεί γάτες και σκυλιά αλλά και πολλοί το τοποθετούν έξω από την πόρτα τους για να μην μπαίνει στο σπίτι τους η γρουσουζιά, η αρνητική ενέργεια. Χρειάζεται ηλιόλουστα σημεία και αρκετό νερό αλλά με πολύ καλή στράγγιση του εδάφους. Να γίνεται έλεγχος καλά γιατί δύσκολα φαίνεται μια κάμπια η οποία επισκέπτεται συχνά τον απήγανο.

Δείτε ακόμη Δίαιτα κοιλιάς για άμεσο χάσιμο λίπους

Αν δεν το δώσουμε σημασία μπορεί μέσα σε λίγες μέρες να εξαφανιστεί όλος ο απήγανος. Πάντως γενικά είναι ένα πολύ όμορφο θαμνάκι ειδικά όταν ανθίζει σε κίτρινο χρώμα αρχές καλοκαιριού.

Γιατί ο απήγανος διώχνει τη γρουσουζιά, τη γλωσσοφαγιά και κακό μάτι.

Πολλοί αρχαίοι πολιτισμοί χρησιμοποιούσαν τον απήγανο ή ακόμα και λάτρευαν τις ιδιότητές του. Οι Ρωμαίοι καλλιεργούσαν το φυτό αυτό και το είχαν επάνω τους όταν επισκέπτονταν φυλακισμένους, επειδή πίστευαν ότι προστάτευε από το «κακό μάτι». Οι Κινέζοι τον χρησιμοποιούσαν για την εξουδετέρωση αρνητικών σκέψεων ή επιθυμιών, αναφέρει το thesecretrealtruth.blogspot.com.

 

Οι Κέλτες μάγοι έλεγαν ότι ο απήγανος εξασφάλιζε προστασία από τα μαγικά ξόρκια και ότι μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την προαγωγή των θεραπειών από ασθένειες. Ο απήγανος ήταν ιερός για τους αρχαίους Εβραίους, τους Αιγύπτιους και τους Καληδόνες, που πίστευαν ότι ήταν ένα δώρο από τους θεούς.

Στη Λατινική Αμερική, κατά την αρχαιότητα, ο απήγανος χρησιμοποιούνταν από κοινότητες αυτοχθόνων για μαγικά ξόρκια. Θεωρούνταν ότι, αν κάποιος τοποθετούσε ένα κλωνάρι κάτω από το φως του φεγγαριού πριν το δώσει στο αγαπημένο του πρόσωπο, κέρδιζε την καρδιά του για πάντα.

Ποιο Φυτό διώχνει γρουσουζιά, γλωσσοφαγιά και κακό μάτι;

Χρήσεις του απήγανου

Λέγεται ότι ο απήγανος είναι ισχυρότερος (τόσο από φαρμακευτική όσο και από πνευματιστική άποψη) αν μαζέψετε ένα βλαστάρι του από τον κήπο κάποιου άλλου και αν βεβαιωθείτε ότι το άτομο που θα το μεταφυτέψει είναι εκείνο που θα το χρησιμοποιήσει αργότερα, επειδή η ενέργεια του ατόμου θα παραμείνει στα φύλλα και στο βλαστό του φυτού.

Ακολουθούν τα βασικά στάδια της φύτευσης του απήγανου, τα οποία θεωρείται ότι αναδεικνύουν τις ωφέλειές του:

Μη φυτεύετε ποτέ αυτό το βότανο αν αισθάνεστε θυμό, κατάθλιψη ή άγχος.
Οι γυναίκες δεν πρέπει να φυτεύουν τον απήγανο κατά τη διάρκεια της περιόδου τους.
Αν φυτέψετε τον απήγανο χωρίς να πιστεύετε στις ξεχωριστές του ιδιότητες ή απλώς από περιέργεια, δεν θα έχετε αποτελέσματα.
Αφιερώστε χρόνο στη φύτευση του απήγανου, αλλά μην το παρακάνετε. Το φυτό αυτό χρειάζεται αρκετό ηλιακό φως και νερό.

Υπάρχουν δύο είδη απήγανου: ο αρσενικός (με μεγάλα φύλλα) και ο θηλυκός (με μικρά φύλλα). Τοποθετήστε τα αρσενικά φυτά σας στην αριστερή πλευρά του κήπου σας και τα θηλυκά φυτά στη δεξιά.

Ποτέ μη φυτεύετε τον απήγανο σε σημείο όπου είναι συχνά παρούσες γάτες -αν και μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να τις εμποδίσετε να κάνουν την ανάγκη τους σε ορισμένα μέρη του κήπου σας. Ο απήγανος απωθεί επίσης τα βατράχια.

Αν προσέξετε ότι ο απήγανός σας αρχίζει να ξεραίνεται ή να μαραίνεται, μην ανησυχήσετε και μην προσπαθήσετε να σώσετε το φυτό -πρόκειται για ξεκάθαρο σημάδι ότι απορροφά την αρνητική ενέργεια από το περιβάλλον γύρω του και ότι σας φέρνει καλή τύχη.

Ποιο Φυτό διώχνει γρουσουζιά, γλωσσοφαγιά και κακό μάτι;

Απήγανος :Φαρμακευτικές χρήσεις

Ο απήγανος χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική εδώ και αιώνες. Μερικές από τις ιδιότητες του απήγανου είναι οι εξής:

Ενισχύει τις αρτηρίες, προστατεύει τα τοιχώματα των τριχοειδών αγγείων, μειώνει τους κιρσούς, το οίδημα και άλλα προβλήματα του κυκλοφορικού συστήματος, ενώ προλαμβάνει την εσωτερική αιμορραγία.
Ωφελεί την πέψη, προλαμβάνοντας τους πόνους στο στομάχι και την καούρα, μειώνοντας τα αέρια και τη δυσπεψία και διεγείροντας τη λειτουργία του συκωτιού. Αν παραφάτε, είναι καλό να καταναλώσετε αυτό το βότανο.
Έχει αντισπασμωδικές ιδιότητες που βοηθούν στην αντιμετώπιση διαφόρων κραμπών, της διάρροιας και των στομαχικών κραμπών.
Προάγει την υγιή εμμηνορρυσία αυξάνοντας τη ροή του αίματος στη μήτρα. Ωστόσο δεν συνιστάται κατά την εγκυμοσύνη, επειδή μπορεί να προκαλέσει αποβολή.
Χρησιμοποιείται για τη μείωση του άγχους, της ανησυχίας, της νευρικότητας και της αϋπνίας, χάρη στην ηρεμιστική του επίδραση.
Συμβάλλει στην ανακούφιση από τον πόνο λόγω σοκ ή καταπόνησης και μειώνει τη φλεγμονή από τους ρευματισμούς και την αρθρίτιδα.

Μπορεί να προάγει την απώλεια βάρους και να μειώσει την κατακράτηση υγρών, καθώς και να διεγείρει την απελευθέρωση λιπαρών οξέων από τους ιστούς.
Έχετε υπόψη σας ότι η κατανάλωση απήγανου σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να είναι τοξική, ειδικά αν καταπιείτε το έλαιο του φυτού (το οποίο προορίζεται μόνο για εξωτερική χρήση). Μπορείτε να φτιάξετε ένα έγχυμα χρησιμοποιώντας το πολύ 12 φύλλα ανά λίτρο νερού. Βράστε το μείγμα και αφήστε το στην άκρη για δέκα λεπτά. Έπειτα στραγγίστε το και πίνετε μέχρι δύο φλιτζάνια την ημέρα.

Ποιο Φυτό διώχνει γρουσουζιά, γλωσσοφαγιά και κακό μάτι;

Απήγανος :  οι “μαγικές” χρήσεις

Αν σας ενδιαφέρουν τα ξόρκια και θέλετε να προσελκύσετε καλή ενέργεια στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας σας, μπορείτε να αξιοποιήσετε τις παρακάτω ωφέλειες του απήγανου:

Προστατεύει: μία από τις ευρύτερα γνωστές ωφέλειες του απήγανου είναι ότι δημιουργεί ένα πεδίο προστασίας γύρω από το άτομο που φυτεύει το συγκεκριμένο βότανο.
Προσελκύει θετική ενέργεια: μερικές φορές το φυτό αυτό φέρνει στη ζωή μας το κατάλληλο άτομο στον έρωτα, στην οικογένεια ή στη δουλειά.
Είναι θεραπευτικός: ο απήγανος είναι ωφέλιμος στη θεραπεία διαφόρων νόσων και ασθενειών, όπως εξηγήσαμε παραπάνω.
Καταπολεμά την αρνητικότητα: αν ζείτε σε ένα περιβάλλον με κακή ενέργεια και αρνητικές “δονήσεις”, μπορείτε να φέρετε λίγο απήγανο για να απορροφήσει την αρνητική ενέργεια που μολύνει το σπίτι σας.

Close