Τυροπιτάκια με μάγια πολύ αφράτα

Τυροπιτάκια με μάγια πολύ αφράτα ακόμη και τις επομένες μερες. Αυτά τα τυροπιτάκια είναι μαλάκα για πολλές ήμερες

Υλικά για Τυροπιτάκια με μάγια πολύ αφράτα

2κουπες(του νες καφέ)χλιαρό γάλα
2φακελακια ξηρή μαγιά
3φλυτζανακια του καφέ ελαιόλαδο
2αυγα
1κ.γ.ζαχαρη
1,5κ.γ.αλατι
1κιλο περίπου αλεύρι
Γεμιση
500γρ.φετα

Δείτε ακόμη Συνταγή για μηλόπιτα κέικ η πιο αφράτη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε πρώτα το γαλα,μαγιά,ζαχαρη και ανακατευουμε έπειτα ρίχνουμε το λαδι,αυγά αλάτι στο τέλος το αλεύρι και ζυμωνουμε.

Η ζυμη πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στα χερια.

Σκεπαζουμε με πετσέτα ή μεμβρανη το μπολ με τη ζύμη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.

Επειτα χωρίζουμε το ζυμάρι σε έξι ίσα κομμάτια.Ανοιγουμε το καθένα με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο και κόβουμε 8τριγωνακια,βάζουμε γέμιση στο καθένα τυλίγουμε και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς αερα 30-40λεπτα ανάλογα το φούρνο.Βγαινουν 48τυροπιτακια.

Εκτέλεση φωτό από κ. Χρυσανθη Μιχου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Τυροπιτάκια με μάγια πολύ αφράτα

Δείτε ακόμη Κεφτεδάκια με μακαρονάκι κοφτό στο ταψί

Close