Άγριες μέλισσες spoiler : To τραγικό τέλος του Θωμά

Μπορεί να έγιναν συζητήσεις επί συζητήσεων να συνεχιστεί η συνεργασία του Γιάννη Στάνκογλου με την παραγωγή της σειράς «Άγριες μέλισσες», αλλά τελικά αυτό κατέστη αδύνατο.

Από τη μία οι υποχρέωση του ηθοποιού στο θέατρο και από την άλλη η τροπή που έχει πάρει ο ρόλος του στη σειρά που δεν σηκώνει άλλο «άπλωμα» όπως λένε στο σενάριο, αποφασίστηκε να λυθεί από κοινού η συνεργασία τους, που εξαρχής είχε οριστεί στα 150 επεισόδια. Κι αν περιμένατε πως ο ρόλος του Θωμά Κυπραίου θα τελείωνε με χαρά, γελιέστε, αφού ένας τόσο σκοτεινός χαρακτήρας μόνο με τον θάνατο θα έβρισκε εξιλέωση για το άσχημο παρελθόν του…

Η αρχή του τέλους

Οπως ήδη είδαμε στα επεισόδια του Α’ κύκλου, το ένοχο και αιματηρό παρελθόν του Θωμά Κυπραίου ξαναζωντανεύει και αυτή τη φορά τον στοιχειώνει και τον εγκλωβίζει. Ο Νέστορας που έχει ορκιστεί να βρει τον φονιά τόσο του φίλου του όσο και του γιου του, του Σπύρου, με τη βοήθεια μιας ομάδας «συντρόφων», που έχουν δώσει όρκο τιμής να σκοτώσουν με τα ίδια τους τα χέρια όλους όσους συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς, έχει ανακαλύψει τη δράση του. Η αρχή έγινε με τα σκίτσα που ήρθαν στα χέρια του με τους προδότες στον πόλεμο, από τα οποία ξεχώρισε αυτό του Θωμά. Αρχικά, αρνήθηκε να πιστέψει ότι άντρας που έβαλε στο σπίτι του και τον είχε σαν γιο του είναι ο φονιάς του Σπύρου.

Δείτε ακόμη  Αγριες μέλισσες  Νέα σεζόν:Πότε θα δούμε νέα επεισόδια;
Θέλει πρώτα να σιγουρευτεί για την ενοχή του Θωμά και μιλάει τόσο στην Ανέτ όσο και στον ενωμοτάρχη, ο οποίος τον συμβουλεύει να μην κάνει κάποια κίνηση, γνωρίζοντας για την ομάδα «συντρόφων» που θέλει εκδίκηση. Ομως ο Νέστορας είναι αποφασισμένος να πεθάνει ο φονιάς του γιου του και πρέπει με μεθοδικές κινήσεις να προετοιμάσει τη μεγάλη εκδίκηση.

Και μπορεί ο Νέστορας να προσποιείται πως δεν συμβαίνει τίποτα και να συνεχίζει να συμπεριφέρεται φυσιολογικά στον Θωμά, ωστόσο ο Κυπραίος ανακαλύπτει πως είναι κοντά στο να μάθει την αληθινή του ταυτότητα και προσπαθεί να του ρίξει στάχτη στα μάτια. Εκείνο όμως που τον συγκλονίζει είναι ο χωρισμός του από την Ελένη, η οποία αποφασίζει να ζήσει με τον έρωτα της ζωής της τον Λάμπρο. Ο χωρισμός αυτός ρίχνει ξανά στα ναρκωτικά τον Θωμά, που αρχίζει να δείχνει και πάλι ένα πρόσωπο διαφορετικό και επικίνδυνο. Ο Νέστορας προσπαθεί να τον συνεφέρει και προειδοποιεί την Ελένη για το πόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει…

Η σύλληψη της Ελένης και το τέλος του Θωμά

Στον Β’ κύκλο θα δούμε τη σύλληψη της Ελένης για τον φόνο του Σέργιου και ο Θωμάς είναι ανάμεσα σε εκείνους που θα βρεθούν σαν μάρτυρες υπεράσπισης της. Ετσι κόβει μαχαίρι τα ναρκωτικά και μένει νηφάλιος για να μπορέσει να σώσει τη γυναίκα που αγαπάει. Η Ελένη τον ευχαριστεί για όσα κάνει για εκείνη. Το ηθικό του αναπτερώνεται ξανά. Η μεγάλη στιγμή της απόφασης του δικαστηρίου έχει φτάσει, η Ελένη θα καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και θα γλιτώσει τη θανατική ποινή. Ετσι οδηγείται στις φυλακές. Σε μια επίσκεψη του η Ελένη θα τον διώξει για πάντα από τη ζωή της: «Μην έρθεις ξανά εδώ, Θωμά. Σ’ ευχαριστώ για όλα όσα έκανες για εμένα, το εκτιμώ, αλλά δεν υπάρχει λόγος να έρχεσαι να με βλέπεις. Δεν θέλω. Φύγε να φτιάξεις τη ζωή σου», του λέει και εκείνος συγκλονίζεται.

Επιστρέφει στο σπίτι και παίρνει ξανά ναρκωτικά. Ο Νέστορας μπαίνει μέσα. Τον κοιτάζει με μίσος, λύπη και απογοήτευση. Του ζητάει να μαζέψει τα πράγματα του να φύγει και να μην τον δει ποτέ ξανά. Ο Θωμάς καταλαβαίνει ότι έφτασε πια το τέλος του. Συγκλονίζεται από τη δύναμη και την ανωτερότητα του Νέστορα να μην τον σκοτώσει παρότι εκείνος δολοφόνησε τον γιο του.

Ξέρει όμως πως του έχει στήσει παγίδα, ώστε να συλληφθεί και να τιμωρηθεί για τα εγκλήματα του. Ο Θωμάς έχει πια χάσει τα πάντα και βλέπει το τέλος να έρχεται. Ομως αποφασίζει ο ίδιος να βάλει το τέλος. Ετσι αρπάζει το όπλο του και τινάζει τα μυαλά του στον αέρα… Ο Θωμάς Κυπραίος είναι πια νεκρός!

Close